Blog

11 sept.
0

Vineri, 10 septembrie, incepand cu ora 10.00, pe faleza parcului Ovidiu – zona Debarcader a avut loc competitia de kaiac „Cupa orașului Ovidiu”, ediția a III-a

Vineri, 10 septembrie, incepand cu ora 10.00, pe faleza parcului Ovidiu – zona Debarcader a avut loc competitia de kaiac „Cupa orașului Ovidiu”, ediția a III-a, ce s-a desfășurat pe mai multe grupe de vârstă, la categoriile: simplu și dublu, masculin și feminin. Sportivii CSO Ovidiu s-au aliniat la start dornici să demonstreze că sunt cei mai buni și să își adjudece marele trofeu. Primaria orasului Ovidiu susține toate activitățile sportive desfășurate de CSO Ovidiu, iar sportivii participanți au fost premiați. Felicitări participantilor și domnului antrenor Valentin Patriche!!!

Citeste mai mult
05 sept.
0

FOTO Halterofilii de la CSO Ovidiu, două titluri de campioni naționali și salbă de medalii la CN juniori și junioare U16/17

Performanțe deosebite pentru tinerii sportivi de la CSO Ovidiu, în cadrul fazei finale a Campionatelor Naționale de haltere, competiție rezervată juniorilor și junioarelor U16/17, organizată la Arad. Clubul de la malul mării a aliniat la startul competiției, în urma rezultatelor obținute în cele trei turnee de calificare, un număr de cinci sportivi, sub conducerea antrenorului Eduard Simineanu. Trei dintre aceștia au urcat pe podium.

Revenim de la cea mai importantă competiție internă a anului cu nouă medalii, șase de aur și trei de bronz. Este un bilanț bun, care împlinește cam 90 la sută din ceea ce ne-am propus. Eu sunt mai exigent, pentru că mi-aș fi dorit, pe lângă medaliile câștigate, să realizăm și câteva recorduri naționale. Am încheiat competiția cu doi campioni și cu evoluții bune pentru cei mici, care au fost un pic marcați de emoții, a declarat, pentru CTnews, antrenorul secției de haltere de la CSO Ovidiu, Eduard Simineanu.

Cei doi campioni naționali sunt Brândușa Gabriela Țurcanu (cat.+81kg) și Ionuț Gabriel Tucă (cat.96kg), care au dominat cu autoritate categoriile la care au luat parte, obținând medalii de aur la ambele stiluri, cât și la total. Totodată, ambii sportivi au fost recompensați cu Cupa AMEFA Arad, pentru cele mai bune rezultate din concurs, în cadrul categoriilor la care au luat parte.

Tot cu trei medalii, de bronz, s-a întors și Ioana Maria Țurcanu (cat.71kg), sportivă care are doar 14 ani. O comportare frumoasă a avut și Alin Gabriel Mititelu, sportiv ce a revenit în activitate după o pauză de doi ani și care s-a clasat pe locul 4, în cadrul categoriei 73kg. În fine, să remarcăm și evoluția promițătoare a mezinului delegației ovidene, Andrei Cosmin Botezatu (13 ani), clasat pe locul trei în grupa B, la categoria 73kg.

Competiția s-a desfășurat în condiții speciale, în incinta unui cort amenajat în aer liber, ceea ce a făcut ca oxigenarea să fie diferită de cea pe care sportivii o au în mod obișnuit, în sală. Cu toate acestea, trebuie să spun că organizarea a fost impecabilă, a mai spus antrenorul ovidean.

Eduard Simineanu a dorit să evidențieze și comportarea sportivului Vlad Cepreaga, fost component al CSO Ovidiu, dar care reprezintă acum CSM Bistrița, club cu care gruparea de la malul mării a dezvoltat un frumos parteneriat sportiv. Acesta s-a clasat pe locul 3 la categoria 81kg.

Secția de haltere a CSO Ovidiu este înființată în anul 2013, iar activitatea este susținută de către Primăria Orașului Ovidiu.

Brândușa Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Brândușa Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Campionatele Naționale de Haltere pentru juniori și junioare. FOTO CSO Ovidiu

Delegația CSO Ovidiu la Campionatele Naționale de Haltere pentru juniori și junioare. FOTO CSO Ovidiu

Ioana Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Ioana Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Ionuț Gabriel Tucă. FOTO CSO Ovidiu

Vlad Cepreaga. FOTO CSO Ovidiu

Sursa: https://www.ctnews.ro

Citeste mai mult
27 aug.
0

Cupa Orasului Ovidiu la Kaiac- editia III

Din cauza condițiilor meteorologice ( 50-60 % șanse de precipitatii) Cupa orașului Ovidiu la kaiac se amâna. Data susținerii competiție va fi anunțată de CSO Ovidiu.

Citeste mai mult
22 feb.
0

Campionatul de tenis de masă amatori, organizat la Ovidiu, și-a desemnat câștigătorii

Astăzi, Sala Sportul Sporturilor din orașul Ovidiu, a găzduit cea de-a doua ediție a Campionatului de tenis de masă amatori. Alături de organizatorii acestei competiții, Primăria Orașului Ovidiu și Clubul Sportiv Ovidiu, a fost prezent și Dechatlon Constanța, sponsor care a oferit câștigătorilor premii constând în echipamente sportive. 

La cele trei categorii de vârstă 14 – 18 ani, 18 – 40 ani și plus 40 ani s-au înscris 45 de concurenți care s-au luptat pentru trofeul Cupa Orașului Ovidiu.

Câștigătoriii celei de-a doua ediții au fost următorii:

Categoria 14 – 18 ani: Regep Samir – Locul I; Bazgan Narcis – Locul II; Cârjan Robert – Locul III; Mărgineanu Claudiu – Locul IV

Categoria 18 – 40 ani: Ardeleanu Viorel – Locul I; Veru Andrei – Locul II; Monole George – Locul III; Drăgan George – Locul IV

Categoria 40+: Iani Gigi – Locul I; Ardeleanu Andrei – Locul II; Geanacai Ender – locul III;

Alexandru Ștefan – Locul IV

Trofeul Cupa Ovidiu la tenis de masă a fost câștigat anul acesta de Iani Gigi.

La campionatul organizat astăzi au fost prezenți concurenți seniori iubitori ai acestui sport dornici de mișcare și competiție. “Astfel, le mulțumim pentru prezență domnilor Petcu Rau (Locul I), Chiriac Marian (Locul II), Anefi Genghiz (Locul III)”, ne-a declarat Alina Moraru, managerul Clubului Sportiv Ovidiu.

“Începând cu anul 2019, la inițiativa domnului primar George Scupra, Clubul Sportiv Ovidiu a deschis ramura sportivă tenis de masă unde sunt așteptați copii cu vârsta între 7- 18 ani pentru a învăța tainele acestui sport. Momentan avem 20 de copii care practică acest sport, o mare parte fiind astăzi prezenți în competiție. Mulțumim Primăriei Ovidiu pentru susținerea acestui sport în oraș”, ne-a mai spus managerul Clubului Sportiv Ovidiu.

Sursa: https://ziarulamprenta.ro

Citeste mai mult
03 feb.
0

Primaria Ovidiu prin Clubul Sportiv Ovidiu organizeaza in perioada februarie – martie o serie de competitii sportive dedicate amatorilor pentru toate varstele !

?Campionatul de tenis de masa ( editia a II-a) – 22 februarie 2020???
?Campionatul de fotbal in sala ( 13 – 22 martie )⚽️⚽️⚽️

Pentru informatii/regulament si inscrieri: 0722160819

Citeste mai mult
16 dec.
0

Sportivul, Tuca Ionut legitimat la Clubul Sportiv al orasului Ovidiu a devenit campion european, doborand 3 recorduri !

Il felicitam si il asteptam cu bine acasa pentru festivitatea de premiere!

https://youtu.be/BxVLpKgSfgA

#FRHaltere #Eilat2019??

Campionatele Europene de Juniori II Youth si U15

??Recital constantean la Eilat. Ionut TUCA s-a impus in cadrul competitiei categoriei 102 Kg U15 si castigat 2 medalii de aur, la totalul olimpic, cu 281 Kg, si, la stilul aruncat, cu 160 Kg, in timp ce la smuls, sportivul nostru a reusit o clasare pe locul 4, cu 121 Kg.
TUCA a stabilit si doua noi recorduri europene de Juniori II U15, la aruncat si la totalul olimpic, in limitele categoriei 102 Kg.

Felicitari si mult succes in continuare❗️
Hai, Romania❗️

? TABELA CONCURS si REZULTATE: https://www.easywl.com/results/

#ROUWeightliftingTeam??
#EWF #IWF #Tokyo2020??
#MTS #COSR #MEN #ANAD #ILiftClean
#KMGI #Rompetrol #MensMentis #Caparol #Apuseana

Citeste mai mult
25 nov.
0

In data de 23 noiembrie, dl. primar George Scupra, la invitatia dl. Gheorghe Hagi a participat la conferinta de presa sustinuta cu ocazia lansarii cartii CAMPIONII CREEAZA CAMPIONI !

Felicitam si pe aceasta cale staff-ul, jucatorii si pe toti cei angrenati in proiectul FC Viitorul si le dorim mult succes in continuare!

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi costum
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând jos şi interior

Citeste mai mult
05 nov.
0

In perioada 31.10.2019-02.11.2019, la Brasov, a avut loc Campionatul National de Ashihara Karate

Secția de karate CSO Ovidiu
In perioada 31.10.2019-02.11.2019, la Brasov, a avut loc Campionatul National de Ashihara Karate.La aceasta competitie, Orasul Ovidiu a fost reprezentat de 11 sportivi.In cele 2 zile de concurs sportivii nostrii, au reusit sa obtina urmatoarele medali:

Aur ?

?

1. Hanriot Rebeka

Argint ???

1. Toboc Vlad

2. Ardeleanu Alexandru

3. Gheorghe Liviu

Bronz ??

1. Toboc Alexandru

2. Trisca Andrei

De mentionat ca acesti copilasi s-au batut de la egal la egal cu sportivi foarte titrati, campioni mondiali, europeni, multipli campioni nationali  cu multa experienta in Ashihara Karate.Clasarea putea fi si mai buna pentru sportivii nostri  daca nu ratau calificarea sau aurul in ultimele secunde.Trebuie sa stiti ca la acest concurs 3 sportivi ovideni au fost debutanti. Chiar si in aceste conditii Gheorghe Liviu a reusit sa devina vicecampion national, pierzand aurul cu cateva secunde inainte de final.Pena Flavius si Merla Ilie debutand si ei cu cate 3 victorii de fiecare si ratand calificarea la 1 punct diferenta.La acest concurs au mai participat si Nastase Ionut, Gurita  Andreea si Pagu Adrian care au facut si ei o evolutie buna dar nu suficienta pentru nivelul ridicat al competitiei.Ca si antrenor sunt multumit de evolutia sportivilor mei. Acestia au demonstrat  ca au spirit de luptatori si fapt ce certifica faptul  ca peste ceva ani Orasul va avea campioni nationali si mondiali in stilul Ashihara Karate.Va salutam si multumim pe aceasta cale Primarie Ovidiu si Clubului Sportiv Orasenesc Ovidiu pentru sprijinul acordat.Nu in ultimul rand multumim parintilor care isi trimit copilasii  si incurajeaza practicarea acestei discipline sportive.


Citeste mai mult
30 sept.
0

Campionatul National de Oina – 2019 – orasul Ovidiu

Publicată de Federatia Romana De OINA pe Sâmbătă, 28 septembrie 2019

Citeste mai mult
30 sept.
0

FOTO VIDEO Primăria Ovidiu se împlică în promovarea sportului național – oina. Orașul a găzduit Campionatul Național de Seniori și dorește să formeze o echipă de oină în viitor

Oina a fost aleasă sportul național al României, dar puțini români știu ce-i asta. Primăria din Ovidiu și Consiliul Local al orașului încurajează sportul bărbătesc tradițional și au găzduit în weekend Campionul Național de Oină la seniori. Cele mai bune echipe din România s-au înfruntat pe terenul stadionului orășenesc din Ovidiu: Frontiera Tomis Constanța, Straja București și Biruința Gherăești Neamț. Câștigătorii turneului au fost polițiștii constănțeni de la frontieră.

“În afară de Biruința Gherăești – echipa de tineret, care de la an crește la meciuri – în afară de primul meci pe care l-am pierdut contra lor, în rest toate meciurile au fost câștigate de noi! Noi încercăm să promovăm oina tot timpul, în licee și în școli generale și sperăm ca viitorii tineri să-l promoveze la rândul lor alături de noi. Se pare că oina începe să revină acolo unde i-a fost locul”, spune Mihai Georgescu, căpitanul echipei Tomis Frontiera Constanța.

Câți au mers să vadă un joc de oină? Puțini, foarte puțini. Primăria din Ovidiu încurajează oina în rândul elevilor și promovează competițiile sportive de orice fel. Oina ne definește ca popor de câteva sute de ani, iar tradiția merită dusă mai departe.

“E vorba de sportul național și trebuie să-i fim alături și să sprijinim acțiuni de genul acesta, iar Primăria Ovidiu se alătură Federației Române de Oină și inițiativei prefectului și sperăm ca pe viitor să formăm o echipă la Ovidiu.

Orașul Ovidiu se implică în multe activități sportive și culturale și am spus-o de multe ori: nu este suficient doar să te gândești la proiecte europene și la investiții în infrastructură – trebuie să creem un echilibru în viața locuitorilor care au nevoie și de sport, și de cultură și de sănătate”, spune George Scupra, primarul din Ovidiu.

Oina nu e doar o bâtă și o minge. Poți să-i zici un fel de baseball, însă e mult mai complicat, după cum spun profesioniștii. În jocul de oină, de regulă toți cei care sunt pe teren sunt implicați în toate fazele de joc și acest lucru place foarte mult copiilor, de exemplu.

“E un fel de baseball dacă ne referim la faptul că are minge și baston. La baseball regulile de joc sunt total diferite și, cu riscul de a fi acuzat de subiectivism, vă spun că oina este mai frumoasă și mai spectaculoasă decât baseball-ul.

Și pentru că tot suntem aici la Constanța unde avem și militari americani vă spun că am avut ocazia de a-i avea și pe ei martori și chiar participanți la meciuri demonstrative de oină, și au spus și ei că oina e spectaculoasă și frumoasă. Însă copiii noștri care practică și oină și baseball au spus că oina e mai frumoasă pentru că are mai mult dinamism”, explică Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Orașul Ovidiu devine locul ideal pentru sporturile preferate ale românilor. Primăria s-a implicat în susținerea activităților sportive și după sosirea lui Hagi cu echipa lui de campioni la Ovidiu. Atunci a fost un gest uluitor când orașul Ovidiu l-a primit cu brațele deschise pe marele campion, ca să-și facă școală de fotbaliști, teren și o întreagă infrastructură. Acum orașul Ovidiu crește în inima pasionaților de oină.

“Copiii noștri au văzut ce înseamnă un meci, o competiție a sportului nostru național și au putut să țină în mână un baston și să lovească o minge de oină. Turneul de oină a fost un eveniment foarte frumos, care a ajuns în orașul nostru prin inițiativa primarului și a prefectului, cărora le mulțumim”, spune Alina Moraru, președintele Clubului Sportiv Ovidiu.

Turneul de Oină de la Ovidiu marchează începutul unui amplu proiect de promovare a oinei în județul Constanța, proiect inițiat de Prefectură și susținut de Primăria Ovidiu.

Sursa: https://www.ctnews.ro

Citeste mai mult
12369