Performanțe deosebite pentru tinerii sportivi de la CSO Ovidiu, în cadrul fazei finale a Campionatelor Naționale de haltere, competiție rezervată juniorilor și junioarelor U16/17, organizată la Arad. Clubul de la malul mării a aliniat la startul competiției, în urma rezultatelor obținute în cele trei turnee de calificare, un număr de cinci sportivi, sub conducerea antrenorului Eduard Simineanu. Trei dintre aceștia au urcat pe podium.

Revenim de la cea mai importantă competiție internă a anului cu nouă medalii, șase de aur și trei de bronz. Este un bilanț bun, care împlinește cam 90 la sută din ceea ce ne-am propus. Eu sunt mai exigent, pentru că mi-aș fi dorit, pe lângă medaliile câștigate, să realizăm și câteva recorduri naționale. Am încheiat competiția cu doi campioni și cu evoluții bune pentru cei mici, care au fost un pic marcați de emoții, a declarat, pentru CTnews, antrenorul secției de haltere de la CSO Ovidiu, Eduard Simineanu.

Cei doi campioni naționali sunt Brândușa Gabriela Țurcanu (cat.+81kg) și Ionuț Gabriel Tucă (cat.96kg), care au dominat cu autoritate categoriile la care au luat parte, obținând medalii de aur la ambele stiluri, cât și la total. Totodată, ambii sportivi au fost recompensați cu Cupa AMEFA Arad, pentru cele mai bune rezultate din concurs, în cadrul categoriilor la care au luat parte.

Tot cu trei medalii, de bronz, s-a întors și Ioana Maria Țurcanu (cat.71kg), sportivă care are doar 14 ani. O comportare frumoasă a avut și Alin Gabriel Mititelu, sportiv ce a revenit în activitate după o pauză de doi ani și care s-a clasat pe locul 4, în cadrul categoriei 73kg. În fine, să remarcăm și evoluția promițătoare a mezinului delegației ovidene, Andrei Cosmin Botezatu (13 ani), clasat pe locul trei în grupa B, la categoria 73kg.

Competiția s-a desfășurat în condiții speciale, în incinta unui cort amenajat în aer liber, ceea ce a făcut ca oxigenarea să fie diferită de cea pe care sportivii o au în mod obișnuit, în sală. Cu toate acestea, trebuie să spun că organizarea a fost impecabilă, a mai spus antrenorul ovidean.

Eduard Simineanu a dorit să evidențieze și comportarea sportivului Vlad Cepreaga, fost component al CSO Ovidiu, dar care reprezintă acum CSM Bistrița, club cu care gruparea de la malul mării a dezvoltat un frumos parteneriat sportiv. Acesta s-a clasat pe locul 3 la categoria 81kg.

Secția de haltere a CSO Ovidiu este înființată în anul 2013, iar activitatea este susținută de către Primăria Orașului Ovidiu.

Brândușa Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Brândușa Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Campionatele Naționale de Haltere pentru juniori și junioare. FOTO CSO Ovidiu

Delegația CSO Ovidiu la Campionatele Naționale de Haltere pentru juniori și junioare. FOTO CSO Ovidiu

Ioana Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Ioana Țurcanu. FOTO CSO Ovidiu

Ionuț Gabriel Tucă. FOTO CSO Ovidiu

Vlad Cepreaga. FOTO CSO Ovidiu

Sursa: https://www.ctnews.ro